U bent hier: Home » Info » Onze school

Welkom in de Tovertuin !

Visie van onze school

Zoals de naam laat vermoeden, ligt onze school in een groene omgeving en kunnen de kinderen elke dag spelen in de mooie, uitgestrekte tuin van de school. De verschillende ruime speelplaatsen, ingedeeld per leeftijdsgroep, verhogen aanzienlijk het welbevinden van onze kinderen.
Een nette schoolomgeving en verantwoord omgaan met het milieu in het algemeen zijn voor onze kinderen heel belangrijk. Tovergroen, een milieuraad van de kinderen, werkt voortdurend mee aan het uitwerken van nieuwe groene projecten en het creëren van deze mooie omgeving.

Wij zijn ook een sportieve school waar het welbevinden van de leerlingen op de eerste plaats komt en waar kinderen hun talenten maximaal kunnen ontplooien en dit met het oog op diversiteit.

Onze school biedt met haar ruime lokalen ook de ideale leeromgeving voor uw kind. De kinderen kunnen actief leren aan de hand van vernieuwende werkvormen. Een enthousiast team biedt gedifferentieerd onderwijs aan met een goed uitgewerkt zorgbeleid.

Levenslang en levensbreed leren gaan op school samen met het plezier in leren. Het uitdenken van nieuwe strategieën om leerlingen actief tot leren aan te zetten.
Als team willen we creatief zijn in de benadering van onze leerlingen: ze aanzetten tot zelfstandig denken; hun talenten laten ontdekken en verder laten ontplooien; voor elk voldoende uitdagingen aanbieden om zich verder te ontwikkelen.

Respect, erkenning en waardering tussen leerlingen, collega’s en ouders zijn voor ons van heel groot belang. We stellen ons open voor andere overtuigingen en meningen en gaan er op een respectvolle en neutrale wijze mee om.

Door elkaar positief te motiveren, is samenwerking en onderling overleg een vaste waarde in ons schoolgebeuren.
We waarderen elkaars talenten en houden ons aan gemaakte afspraken.
Als team stellen wij ons flexibel op en helpen we elkaar waar het kan.

Uiteindelijk willen we de beste kwaliteit bieden om jullie kinderen tot zelfstandige, mondige en kritische jongeren te vormen.