U bent hier: Home » Info » Projecten » Afvalarme school 2020

Afvalarme school 2020


Onze kinderen zijn belangrijk voor de toekomst van onze blauwe planeet. Het is van groot belang dat wij ze, vanaf hun eerste stapjes voorbij de schoolpoort inzichten geven om bewust om te springen met onze Moeder Aarde.
Gedurende vijf schooljaren kunnen alle 148 scholen uit de regio deelnemen aan dit afvalbewust traject van Ivarem en gratis gebruik maken van een gevarieerd educatief aanbod over afval voorkomen, hergebruiken, sorteren en recycleren, composteren en zwerfvuil verbannen.

Door activiteiten te organiseren voor onze kinderen zoals de zwerfvuilactie, de compostscholenactie, spelen van het compostspel, onze milieuraad Tovergroen, enzovoort… kan onze school planeetjes verdienen. Als we 5 planeetjes hebben op het einde van het jaar, krijgen we deze planeetjes en een grote groene planeet prettig overhandigd door de thematisch geïnspireerde animatoren van Ivarem.

Scholen die in het jaar 2020 erin geslaagd zijn hun zonnestelsel volledig te bestickeren met propere en groene planeetjes, ontvangen een interessante educatieve verrassing!
En wie de meeste planeetjes heeft verzameld wordt gekroond tot afvalarmste school van de regio.

Dit is een kolfje naar de hand van basisschool Tovertuin!
Wij doen al vele zaken betreffende afval voorkomen, sorteren, composteren en zwerfvuil verbannen. Het zal geen enkel probleem worden om een afvalarme school te worden. Zo hebben we dit jaar al goed ingezet door geen brikjes meer mee te brengen naar school, maar verplicht een herbruikbare fles te gebruiken.