U bent hier: Home » Schoolteam » Kleuteronderwijs » Bijtjes K1B

De Bijtjes

K1B

Juf Sylvia  

Welkom in de Bijtjesklas, de peuter en eerste kleuterklas bij juf Sylvia! En natuurlijk ook bij Jules, onze klaspop. Hij staat elke dag opnieuw klaar om samen met onze kapoentjes iets nieuws te leren. Liedjes, versjes, verhalen enzovoort, Jules doet er telkens weer aan mee.

In onze klas werken we aan de zelfstandigheid van onze kleinste kleutertjes. We leren welk symbooltje het onze is (kapstok, plaats op de bank, …), op het toiletje gaan, zelf onze handen te wassen, onze jas aandoen en nog zoveel meer. Hiervoor krijgen de kindjes dan natuurlijk zo nu en dan een leuke beloning!

Naast zelfstandigheid leren we nog heel wat andere dingen: we leren spelen met elkaar, experimenteren aan de knutseltafel, ontdekken hoe en wat we allemaal kunnen spelen met het vele speelgoed in onze klas, … Ook komen er natuurlijk wat moeilijkere dingen aan bod: we leren knippen, schilderen, tellen, de kleurtjes, …

Kindjes die jarig zijn staan tijdens HUN dag de hele dag in de belangstelling! We hangen vlagjes en slingers op, we zingen en dansen voor de jarige, juf maakt een ballonnenkroon en tovert een mooie tekening op ons snoetje, de jarige blaast kaarsjes uit en … mag een geschenkje kiezen uit onze verjaardagskoffer!! Op het einde van de maand kookt de juf voor alle jarigen van die maand iets lekkers en vieren we nog maar eens feest!

Het hele jaar door wordt er dus hard gewerkt en gespeeld in onze klas, zodat op het einde van de rit alle kapoentjes klaargestoomd zijn voor de volgende kleuterklas!!

Groetjes,
Juf Sylvia en Jules