U bent hier: Home » Schoolteam » Kleuteronderwijs » Mickey Mouse K3

Mickey Mouse klas

3e kleuterklas

      

                Emanuela Vandeveire                                   Maxime Biesemans                      

 

 

Welkom in de Mickey Mouse klas!

Hallo,

Ik ben juf Emanuela
In onze klas proberen wij zo goed mogelijk de kinderen voor te bereiden naar het eerste leerjaar toe.
Maar geen schrik hoor  wij doen dit op een speelse manier zodat uw kapoen leert zonder dat hij of zij er bij stilstaat.

Even kort schetsen wat wij allemaal doen in onze klas naar het eerste leerjaar toe.
Begin schooljaar beginnen wij al met voorbereidend schrijven:eerst zal dit nog groots gebeuren op papier maar het zal uitgroeien tot het “schrijven” tussen lijnen.
Vanaf december rond de Sintperiode beginnen we met het letterboekje. Elke maandag wordt de ‘letter van de week’ voorgesteld. De nieuwe letter wordt in het schriftje gekleefd. Thuis knippen en kleven de kleuters prentjes uit reclamefolders van voorwerpen die met dezelfde letter beginnen. De volgende vrijdag mogen ze hun woordjes ‘lezen’ .
Tijdens het schooljaar doen wij ook een 3-tal keer aan integratie met het eerste leerjaar:we doen dan samen activiteiten met de leerkrachten van het eerste leerjaar. Zo leren de kinderen de leerkracht en de manier van werken van het eerste leerjaar kennen. De stap voor onze kleuters is veel minder groot en zullen ze het komend jaar in de lagere school hun meer op hun gemak voelen.
Rond Pasen beginnen wij met contractwerk,de kinderen krijgen dan 2 of 3 weken de tijd om opdrachten uit voeren dit kan van alles zijn:een opgelegd prentenboek bekijken,tekenopdrachten,voorbereidend schijven,een bepaalde puzzel maken,een gezelschapsspelletje met een vriendje,…
Op deze manier leren de kinderen hun taken plannen wat zal helpen naar opdrachten,huiswerk in de lagere school.

De laatste maanden wordt dan heel veel gewerkt met cijfers en letters zodat ze hier al mee vertrouwd zijn naar september toe.

Maar nog eens dit gebeurt allemaal op een speelse manier zodat de kinderen zich goed voelen in de klas,hebben jullie vragen,problemen…spring gerust binnen en ik zal je verder helpen.
Ik ben er zeker van dat we een leuk, leerrijk schooljaar gaan hebben.