U bent hier: Home » Schoolteam » Kleuteronderwijs » Visjes K1A

De Visjes

K1A

    

Stephanie Polfliet                                     Charlotte Gardin

 

Welkom bij de visjes, in onze klas staat de klaspop Jules centraal. Elk nieuw thema wordt ingeleid door Jules. Hij speelt een belangrijke rol in het dagelijks gebeuren, hij is een houvast en brengt structuur voor de kleuters. In de klas vind je zowel peuters als eerste kleuters, na elke vakantie is er een instapmoment. Telkens komen er nieuwe peuters bij… Experimenteren en allerlei dingen ontdekken staan er centraal. In het begin van het schooljaar mag elk kindje een symbool kiezen, dit is zijn/haar kenteken voor het hele schooljaar. Zo kunnen ze makkelijk hun kapstok,boekentas,tekening,… herkennen.


Op het einde van elke maand vieren we de kindjes die jarig zijn geweest in deze maand. We koken dan iets lekkers, zingen liedjes, maken een mooie tekening en een verjaardagskroon voor de jarige,… Kortom, we maken er een super leuke dag van !!!


In de klas hangt ook een grote gekleurde rups, “de puzzelrups”. In het begin van het schooljaar bepaalt de juf in welk puzzelniveau de kindjes op dat moment zitten. ( vb: inlegpuzzel, puzzel van 4 stukjes) Hun kentekens hangen op de buik van de puzzelrups. Het is de bedoeling dat iedereen stap voor stap beter leert puzzelen en zo verder klimt op de rups. De puzzelrups gaat heel de kleuterschool mee.


In ons klasje zijn ook enkele verteltassen aanwezig, in deze tassen zitten prentenboeken, spelletjes, cd’s, knuffels, speelgoed,… Elke week krijgt er een kindje de tas mee naar huis en mag hij/zij er thuis samen met mama of papa, grote zus/broer,… mee spelen.


In onze klas heerst steeds een gezellige drukte… Knutselen, zingen, dansen, voorlezen,…
Kortom al spelend leren en experimenteren is de boodschap.


Met mijn tas en met mijn jas,
ga ik naar de kleuterklas.
Ik maak veel vriendjes,
groot en klein,
Jules zal er één van zijn!