U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 4e Leerjaar - L4

4e Leerjaar - L4


Robby Dehertogh

Hallo allemaal!
Ik ben meester Robby.Ik zal helpen om alle leerstof op een leuke manier te leren en te oefenen. In het 4de leerjaar gaan we vele nieuwe dingen leren, zoals werken met kommagetallen!
Tijdens het wekelijks hoekenwerk leren de kinderen keuzes maken, plannen en samenwerken. De kinderen kunnen op hun eigen tempo spelenderwijs de leerstof oefenen of ontdekken! Samenwerken is zeer belangrijk in het 4de leerjaar. Je zal dus af en toe water bij de wijn moeten doen om met een klasgenoot of klasgenoten een opdracht tot een goed einde te brengen. Tijdens groepswerken zal je verscheidene rollen op jou moeten nemen: kapitein, verslaggever, tijdbewaarder,…
Zelfstandig werken aan opdrachten zoals spreekbeurtjes, boekbesprekingen en een provincie bespreken hoort er in het 4de leerjaar ook al bij. Tijdens het werken rond de provincies houden de leerlingen een heuse provincieraad in het provinciehuis! Wie zal er dit schooljaar de voorzitter, gouverneur of gedeputeerde zijn?

Om de 2 jaar gaan we samen met het 3de leerjaar de boer op. We komen na een week leren, werken en spelen terug als volleerde boertjes en boerinnetjes!
Tijdens muzische vorming leren we over verscheidene kunstenaars. We kijken en bespreken de kunstwerken. Vervolgens maken we onze eigen versie of gebruiken de werken als inspiratie. Wedden dat wij ook straffe werkjes kunnen maken!
En als jij een leuk knutselideetje of gedichtje weet, mag je het me altijd vertellen.
Welkom in het 4de leerjaar.
meester Robby